معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: مواد اولیهای که در گمرک استان باقی مانده، بهشدت کاهش یافته است. تا یک ماه پیش ۴۳ هزار تن مواد اولیه در گمرک باقی مانده بود که با تدبیر استاندار اسبق خراسان رضوی، مدیرکل گمرکات و رئیس سازمان صمت، بخش قابل توجهی از دپوی […]
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: مواد اولیهای که در گمرک استان باقی مانده، بهشدت کاهش یافته است. تا یک ماه پیش ۴۳ هزار تن مواد اولیه در گمرک باقی مانده بود که با تدبیر استاندار اسبق خراسان رضوی، مدیرکل گمرکات و رئیس سازمان صمت، بخش قابل توجهی از دپوی کالا در گمرکات استان مرتفع شد و در حال حاضر مقدار ناچیزی رسوب در گمرکات استان باقی مانده است.
ابراهیم ناصری اظهار کرد: ۸۷.۳ درصد صنایع استان مربوط به صنایع کوچک هستند که زیر ۵۰ نفر شاغل دارند. ۶.۹ درصد مربوط به واحدهای متوسط است که بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر شاغل دارند و ۵.۸ درصد مربوط به صنایع بزرگ بوده که بالای ۱۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.
وی افزود: در چهار ماهه امسال، مصرف گاز نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۷.۵ درصدی داشته، همچنین میزان مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۱.۵ درصدی مواجه بوده است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص آمار مواد تولیدی در استان عنوان کرد: در تولید برخی از اقلام اعم از روغننباتی ۱۱.۶ درصد رشد داشتیم، همچنین در تولید خودرو سواری ۱۸.۵ درصد، سیمان ۱۷.۲ درصد، انواع الکتروموتور ۱۴.۹ درصد، گندله آهن ۴۴.۴ درصد، بخاری و آبگرمکن ۴۶.۳ درصد و موتورسیکلت ۱۷۳.۱ درصد رشد داشتیم. متاسفانه در برخی از اقلام اعم از فرش ماشینی، کاغذ و… نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا کاهش تولید محسوسی داشتهایم.
ناصری با اشاره به اقدامات بومیسازی تصریح کرد: موضوعی که وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیر آن بوده، نهضت ساخت داخل است که تلاش میشود تا به این موضوع توجه بیشتری شود و اقلامی که پیش از این وارد میشدهاند، به هر شکل ممکن داخلیسازی شوند. خوشبختانه امسال ۱۳۴ میلیون دلار تا پایان سال برای این موضوع هدفگذاری شده که در ۶ ماه اول سال ۹۹، ۳۷ درصد این سرمایهگذاری محقق شده که باید تلاش مضاعفی صورت بگیرد تا در پایان سال به هدف خود برسیم.
وی اضافه کرد: در زمینه فعالسازی واحدهای راکد، ۹۰ واحد در کشور هدفگذاری شده که از این تعداد تاکنون ۳۴ واحد احیا مجدد شده و باید برای احیاء سایر واحدها تلاش مضاعفی صورت گیرد.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص سهم استان از تسهیلات تبصره ۱۸ گفت: در زمینه تسهیلات تولید و اشتغال تبصره ۱۸، ۸۱۱ میلیارد تومان سهم استان خراسان رضوی بوده که در این خصوص با بانکها اختلافی داریم . این میزان، سهمی بوده که وزارتخانه مشخص و تامین کرده و ۵۹ مورد به مبلغ ۳۴۵ میلیارد تومان تسهیلات پرداختشده که ۶ مورد آن برای موضوع تکمیل طرحها، ۵ مورد برای بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی و ۴۸ مورد برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی پرداخت شده است.
ناصری خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه اول سال ۹۹، تعداد ۱۰۴ جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید داشتیم که در این جلسات، ۷۶۰ پرونده رسیدگی و ۹۷۰ مصوبه صادرشده و از این تعداد، ۳۴۵ مصوبه اقدام و ۶۲۳ مصوبه در دست اقدام بوده است، یعنی تاکنون ۳۵.۵ درصد مصوبات در سال جاری اجرایی شدهاند.
وی افزود: در خصوص واردات ماشینآلات خارجی تعداد ۹۶ مجوز به ارزش ۲۵.۱ میلیون یورو و میزان معافیت ۱.۸ میلیون یورو صادر شده که از لحاظ ارزش و معافیت نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بهترتیب ۴۵ و ۵۵ درصد کاهش داشته است. در ارتباط با واردات مواد اولیه نیز ۲۱.۵ میلیون یورو با میزان معافیت ۰.۹ میلیون یورو مجوز صادر شده که از نظر ارزش و معافیت نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بهترتیب ۲۷۱ درصد و ۱۰۱ درصد رشد داشتهایم.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: خوشبختانه از سال ۹۸ ثبت سفارش به استان تفویض اختیار داده شده که از این نظر مشکلی نداریم و افراد نیز گلهمندی در این خصوص ندارند.
ناصری در خصوص کاهش مواد دپو شده در گمرکات استان بیان کرد: مواد اولیهای که در گمرک استان باقی مانده، بهشدت کاهش یافته است. تا یک ماه پیش ۴۳ هزار تن مواد اولیه در گمرک باقی مانده بود که با تدبیر استاندار اسبق خراسان رضوی، مدیرکل گمرکات و رئیس سازمان صمت، بخش قابل توجهی از دپوی کالا در گمرکات استان مرتفع شد و در حال حاضر مقدار ناچیزی رسوب در گمرکات استان باقی مانده است.
وی با اشاره به واردات ماشینآلات دست دوم خاطرنشان کرد: در خصوص واردات ماشینآلات دست دوم مشکلاتی در زمینه تسهیلاتدهی بانکها وجود داشت و بانکها نمیتوانستند به ماشینآلات دست دوم تسهیلات بدهند اما مشکلی در ارائه مجوز از سمت سازمان صمت وجود ندارد، بر اساس ماده ۴۲ مجوز ورود داده میشود، با این وجود ماشین دست دوم باید شرایطی داشته باشد و به طور مثال حداقل ۱۰ سال از ساخت این ماشین گذشته باشد، به علت کاهش تقاضا، با کاهش در واردات این کالا مواجه بودهایم.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: مشکلات واحدهای تولیدی غالبا مربوط به اختلاف مابین شرکا، مشکل نقدینگی، مشکلات بانکی و… است که امیدواریم بتوانیم مجددا تمامی این واحدها را به چرخه تولید بازگردانیم.
ناصری در خصوص عدم همکاری برخی از بانکها در ارائه تسهیلات تبصره ۱۸ گفت: تعداد موارد معرفی شده برای جذب اعتبارات تبصره ۱۸ بسیار بیشتر از تعداد کنونی بوده و حدود سه برابر این تعداد است. مشکلی که وجود دارد این است که تسهیلات برای بازسازی، نوسازی و تکمیل طرحها، تسهیلات بلندمدت بوده و مدت این تسهیلات، حداقل پنج ساله است، بانکها رغبتی به ارائه تسهیلات بلندمدت ندارند و بیشتر ترجیح میدهند تا تسهیلاتی یک ساله برای سرمایه در گردش واحدها بدهند تا پول به سرعت بازگردد. اگر میخواهیم که رونق و توسعه اقتصادی اتفاق بیفتد، باید این رویکرد بانکها تغییر یابد و تسهیلات بلندمدت نیز به واحدهای تولیدی پرداخت شود.
Friday, 22 November , 2024