شهردار مشهد با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران گفت: نیاز است به سمت شهر ثروتمند به جای شهرداری ثروتمند برویم که شهر ثروتمند نیز با بودجه دولتی اداره نمی شود لذا باید زمینه ورود بخش خصوصی فراهم شود و از سرمایه گذاری سالم حمایت جدی می کنیم و تعیین سالم یا ناسالم بودن سرمایه گذاری نیز با شهرداری نیست و دستگاه قضایی در این خصوص متولی است.

به گزارشاقتصادآسیا، “سیدعبدالله ارجائی” در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در سالن همایش‌های نمایشگاه بین‌المللی مشهد در حال برگزاری است، اظهار کرد: سهم عمران و آبادانی شهر از بودجه ۱۴۰۱ بیش از ۷۰ درصد است و بودجه سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۶ هزار میلیارد تومان است که برای اولین بار ۷۰ درصد بودجه به فعالیت‌های عمرانی اختصاص پیدا کرده و ۳۰ درصد مربوط به هزینه‌های جاری است، این مسئله از میانگین کشوری شهرداری‌ها بالاتر است و یک رکورد محسوب می‌شود.

شهردار مشهد افزود: در بحث پروژه‌های مناطق کمتر توسعه یافته سعی کرده‌ایم ۳۸ درصد را به آنان اختصاص دهیم که این مسئله برای اولین بار رخ داده و نسبت به سال گذشته رشد چند برابری داشته است. همینطور سعی داریم درآمدهای پایدار شهر را به ۴۶ درصد برسانیم.

وی با بیان اینکه به شدت به دنبال خودکفا کردن سازمان‌هایی هستیم که امکان فعالیت اقتصادی دارند، تصریح کرد: این سازمان‌ها باید بتوانند به سمت خودکفا شدن حرکت کنند، برخی از سازمان‌ها امروز هزینه‌بر هستند درحالی‌که می‌توانیم آنها را اقتصادی کنیم تا به بودجه عمومی شهر کمک کنند؛ بودجه فرهنگی اجتماعی افزایش چشمگیری پیدا کرده و این وجه تمایز بودجه با سال گذشته است.

ارجائی ادامه داد: بودجه مشهد ۲۶ هزار میلیارد تومان است و باید مطالبات پیمانکاران را پرداخت کنیم این مطالبات مربوط به دوره ما نیست اما باید پرداخت شود، به همین دلیل نیاز است در بودجه دیده شود، در صورت لحاظ نشدن، پرداخت آن قانونی نیست؛ همین مسئله و مطالبات معوق باعث شده بودجه شهر متورم شود.

شهردار مشهد ضمن اشاره به تعاملات صحیح مدیریت شهری با سایر ارگان‌ها ادامه داد: تعامل با سایر ارگان‌ها به این معنی نیست که شهرداری صرفاکیف پول باشد.

وی افزود: باید رفتار سلیقه‌ای حذف و قانون را ملاک عمل قرار دهیم. سوال اساسی این است؛ تعامل به چه معنا است؟ آیا تعامل مسیری یک طرفه است یا دوطرفه؟ آیا می‌توان با سایر ارگان‌ها در جمع کردن زباله‌های مردم تعامل کنیم؟ اگر یک روز زباله جمع نشود چه اتفاقی در شهر می‌افتد؟

وی تصریح کرد: اگر معنی تعامل این است که فقط مدیریت شهری هزینه بدهد و مدیریت شهری به چشم کیسه پول دیده شود؛ باید بدانیم که این پول مردم است، این شورا نیز منتخب مردم است و مدیریت شهری کاملا تابع سیاست‌های شورا است؛ شورای شهر تصویب و ابلاغ کند ما در خدمت آنان هستیم.

ارجائی در خصوص مازوت سوزی در نیروگاه تولید برق افزود: چرا باید رفتار دوگانه در کشور انجام شود و تنها در نیروگاه مشهد از سوخت مازوت استفاده شود؟ همچنین حمل و نقل پاک باید توسعه یابد، تعدادی اتوبوس جدید به ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی مشهد افزوده شده است، سهم دولت از مترو باید پرداخت شود و کمک دولت به زیرساخت‌های حیاتی شهرها یک قانون است.

وی افزود: ما در این رابطه مطالبه داریم؛ چرا باید رفتار دوگانه برای تخصیص گاز به نیروگاه‌ها شود، اگر به تمامی نیروگاه‌ها گاز اختصاص می‌یابد به نیروگاه‌های مشهد نیز باید اختصاص دهند که تولید برق کثیف متوقف شود.

شهردار مشهد با تاکید بر اینکه دستگاه‌های متولی باید اسکن چشمی داشته باشند تا متوجه شویم چه تعداد معتاد متجاهر در شهر داریم ، اظهار کرد: در حال حاضر تعدادی از معتادین متجاهر، مشهدی نیستند، چرا باید مردم مشهد هزینه آنان را بدهند؟ چرا به استان و شهر خود برگردانده نمی‌شوند؟ چرا هزینه آنان را از عوارض و مالیات مشهد باید بدهیم؟

وی با عنوان اینکه بایدکارهای تزئینی و نمایشی در بحث معتادان متجاهر متوقف شود، ادامه داد: باید این چرخه معیوب را بشکنیم و این افراد را از چرخه خارج کنیم؛ دستگاه متولی باید به میدان بیاید، ما هم کمک خواهیم کرد. ما تابع قوانین هستیم در حال حاضر در تهران تقسیم کار اتفاق افتاده است و ما هم به آن معتقدیم.

ارجائی اضافه کرد: برای احقاق حقوق مردم کوتاه نخواهیم آمد، اگر قرار بود کوتاه بیاییم وضعیتمان این نبود؛ بسیاری از مسائلی که در چند ماه گذشته گریبان‌گیر مدیریت شهری شده است، به خاطر این است که از حقوق مردم کوتاه نیامده‌ایم؛ اگر خداوند کمک کند و مردم همراهی کنند، مدیریت شهری به صورت کلی بر روی احقاق حقوق مردم ایستاده است.

شهردار مشهد با بیان اینکه قصد تغییر پست ندارم، خاطرنشان کرد: اگر کسی در حال خدمت است و حواسش را کامل به خدمت نمی‌دهد، در ساحت مردم و خداوند مدیون می‌شود یا نباید خدمت کنیم یا اگرخدمت می‌کنیم باید تمام توان خود را صرف انجام صحیح آن کنیم.

وی در واکنش به تغییر پست خویش تصریح کرد: مطمئن باشید قصدی برای تغییر پست ندارم و به دنبال رفتن به فدراسیون هم نیستم.م

ارجائی با بیان این‌که فرودگاه مشهد در موقعیت مناسبی نیست، تمام لندینگ‌ها از روی شهر انجام می‌شود و همه قبول دارند که آلودگی صوتی و زیست‌محیطی ایجاد می‌کند، اظهارکرد: مشهد نیازمند شهرک فرودگاهی است و در این زمینه قطعا مطالبه‌گر خواهیم بود.

وی ادامه داد: ما مصوباتی برای تغییر فرودگاه داشته‌ایم که به‌زودی اعلام خواهیم کرد؛ مطالبه مدیران شهری انتقال فرودگاه است ما در این زمینه مطالبه‌گر خواهیم بود و کمک خواهیم کرد .اینکه چه چیزی در جایگاه فعلی فرودگاه ایجاد شود، نیازمند مطالعه است می‌توان در این مکان بندر خشک ایجاد کرد که نیاز به مطالعه دارد اما این نکته حائز اهمیت است که مشهد نیاز به شهر فرودگاهی دارد.

شهردار مشهد گفت: مشهد نیاز به توسعه دارد و بهتر است این توسعه به سمت شرق باشد. شهر از نظر کالبدی در مرکز کانونی قرار نگرفته و اگر این روند ادامه پیدا کند یک تهران و شهر ری دیگر کنار هم خواهیم داشت.

وی افزود: برخی از نقاط شهر مشهد روی نقشه بیش از بیست کیلومتر تا مرکز شهر فاصله دارد، البته اگر خیابانی محاسبه کنیم، عدد بالاتر هم می‌رود. اگر متولی آن اقدام کند توسعه شهر را به سمت شرق خواهیم برد و ما از این مسئله استقبال می‌کنیم.

شهردار مشهد ضمن اشاره به بالا بودن هزینه اداره شهر، تاکید کرد: با توجه به بالا بودن هزینه‌های نگهداری شهر، راهی جز بردن شهر به سمت افزایش درآمدهای پایدار نداریم.

ارجائی افزود: ایرادی ندارد هزینه نگهداشت شهر زیاد باشد به شرطی که هزینه‌ها ناظر بر خدمات باشد نه نیروی انسانی.

وی ادامه داد: به‌طور مثال با گسترش شهر نیازمند ایستگاه‌های آتش‌نشانی جدید هستیم زیرا باید زمان رسیدن به حادثه کاهش پیدا کند و آتش‌نشانی نیازمند زمین، ساختمان، تجهیزات و نیرو است که این مساله هزینه نگهداری شهر را بالا می‌برد.

ارجائی تصریح کرد: نیازی به پایین آوردن هزینه نداریم اما نباید اسراف کنیم؛ در بودجه ۱۴۰۱ تلاش داریم تا این هزینه‌ها را ۱۵ درصد کاهش دهیم.

ارجائی درخصوص برنامه‌های بهبود ترافیک، تاکید کرد: در این زمینه برنامه‌هایی وجود دارد که شامل انضباط ترافیکی، راه‌های اصلی و اصلاح هندسی است. در زمینه انضباط ترافیکی موضع خود را رسماً اعلام کرده‌ و محکم پای آن ایستاده‌ایم.

وی ادامه داد: هرسال نزدیک به ۲۳۰ کشته در سوانح رانندگی در درون شهر و بالغ بر بیست هزار تصادف جرحی اتفاق می‌افتد که قابل قبول نیست؛ به امید خدا با تشکیل یک مثلث با حضور شهرداری، نیروی‌انتظامی و گروه‌های مردم‌نهاد روی بحث انضباط ترافیکی به شدت کار خواهم کرد و محور هم فرهنگسرای ترافیک خواهد بود.

ارجائی افزود: دومین نکته؛ راه‌های اصلی است که در این زمینه برخی خیابان‌ها و کوچه‌های شهر سهم بیشتری از تصادفات دارند که باید این موضوع را حل کنیم، در سال ۱۴۰۱ سه پروژه ترافیکی را اجرا خواهیم کرد.

شهردار مشهد گفت: در خصوص بافت جامع، انتقاداتی به طرح جدید داریم اما این طرح قانونی است و باید آن را اجرا کنیم.

شهردار مشهد تصریح کرد: باید در جامعه به دنبال راهکارهایی برای ایجاد امید و نشاط باشیم و بستر این کار را فراهم کنیم به خصوص اینکه مردم بعد از کرونا، ارتباطات بیشتری با یکدیگر دارند و زمینه‌ساز این کار شهرداری است؛ رسانه نیز می‌تواند نقش زیادی داشته باشد.

وی تاکید کرد: افزایش نشاط در جامعه باعث کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

شهردار مشهد الرضا(ع) درخصوص سوال خبرنگاران درباره وضعیت کوهستان پارک، تاکید کرد: اگر بانک دی بخواهد کوهستان پارک مجددا راه‌اندازی خواهد شد.

وی افزود: به هیچ عنوان اجازه تغییر کاربری کوهستان پارک را نخواهیم داد.

شهردار مشهد با بیان اینکه با توجه به پیش‌بینی‌ در نوروز ۱۴۰۱ تعداد زائران در مشهد افزایش چشم‌گیری خواهد داشت، گفت: لذا از تمامی دستگاه‌های همکار می‌خواهیم تا بالاترین میزان آمادگی را داشته باشند؛ ما نیز در زیبایی شهر نهایت تلاش خود را خواهیم کرد.

شهردار مشهد همچنین درباره ساختمان‌های ناایمن اضافه کرد: برخی از سراها و ساختمان‌های ناایمن در این شهر هست که باید بهسازی و مقاوم سازی شود و نباید پلاسکوی دیگری را تجربه کنیم، همچنین پروژه فاقد مطالعه در مشهد اجرا نخواهد شد و به هر قیمتی پروژه را در زمان خاصی به انجام رساندن مفهومی ندارد.