دبیر اجرایی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی از برگزاری مراسم انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی در آبانماه امسال خبر داد و گفت: مقرر است امسال اتاقهای بازرگانی سراسر کشور با همکاری سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها نسبت به انتخاب، معرفی و تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استانی اقدام میکنند و به همین استناد […]
دبیر اجرایی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی از برگزاری مراسم انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی در آبانماه امسال خبر داد و گفت: مقرر است امسال اتاقهای بازرگانی سراسر کشور با همکاری سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها نسبت به انتخاب، معرفی و تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استانی اقدام میکنند و به همین استناد نیز، متقاضیان تا ۱۵مهرماه فرصت ثبت نام در این رقابت را دارند.
به گزارش اقتصادآسیا و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ علی کبیر که در نخستین دبیرخانه ستاد برگزاری مراسم روز صادرات سخن می گفت، اظهار کرد: مراسم معرفی صادرکنندگان برتر، فرصتی برای تقدیر از فعالان نمونه این حوزه به شمار می آید. در سنوات گذشته، وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی برگزاری این مراسم بود اما پیرو تفاهمات صورت گرفته میان این وزارتخانه و اتاق ایران، برگزاری این رویداد سالانه به پارلمان بخش خصوصی سپرده شد.
وی ادامه داد: با واسپاری مسئولیت برگزاری مراسم روز ملی صادرات به اتاق ایران، برگزاری این رویداد در سطح کشور نیز به اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استانها محول شد تا با همراهی و مشارکت فعالانه با سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها نسبت به ایجاد دبیرخانه ستاد برگزاری روز صادرات در استانها و تشکیل کارگروههای مربوطه و انتخاب صادرکنندگان برگزیده استان خود اقدام کنند.
کبیر، انتخاب صادرکننده برگزیده را مجالی برای تقدیر از تلاشگرانی دانست که در این بزنگاه دشوار، خود را متعهد به رونق بخشی به اقتصاد می دانند و خاطرنشان کرد: در سال جاری صادرکننده نمونه در شرایطی انتخاب می شود که با مشکلات متعددی رو به رو هستیم، به طوری که فارغ از بحث تحریم ها و شرایط بین المللی، تعهدات ارزی صادرکنندگان نیز معضل دیگری بر معضلات بخش تجارت و تولید کشور افزوده است و تمامی فعالان اقتصادی نیز بر این مسئله واقف هستند.
وی برگزاری این مراسم را مجالی برای بیان مشکلات آن گروه از فعالان اقتصادی برشمرد که بدون دریافت تسهیلات و حمایت های ویژه، سعی در تولید، توسعه اشتغال و ارزآوری برای کشور دارند.
*تشریح فرآیند ثبت نام و انتخاب صادرکنندگان نمونه استانی
در ادامه علیرضا عزیزی، سرپرست مرکز خدمات بازرگانی اتاق مشهد به تشریح جزئیات این رویداد پرداخت و توضیح داد: فرآیند انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی در سطح کشور، از ۱۵ شهریور کلید خورده و تا ۱۵ مهرماه ادامه خواهد داشت و متقاضیان می توانند با مراجعه پایگاه اینترنتی بیست و چهارمین مراسم روز ملی صادرات (به آدرس ed.iccima.ir ) نسبت به ثبتنام آنلاین برای شرکت در انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی اقدام کنند.
وی تاکید کرد: صادرکنندگان باید ضمن مطالعه کامل و دقیق شاخصهای عمومی و اختصاصی گروههای کالایی و گروههای خدماتی و بعد از جمعآوری اطلاعات موردنیاز، با مراجعه مجدد به سامانه روز ملی صادرات و ورود به صفحه ثبتنام نسبت به تکمیل فرمها و ثبتنام آنلاین در این رویداد اقدام کرده و کد رهگیری را دریافت کنند. امکان وارد کردن اطلاعات و تکمیل مدارک بهصورت مرحلهای و همچنین ویرایش اطلاعات طی چند روز متفاوت مهیا و امکانپذیر است اما متقاضیان محترم دقت داشته باشند که بعد از زدن دکمه تائید نهایی و ارسال مدارک دیگر امکان هیچگونه ویرایش و تغییری در اطلاعات نخواهند داشت.
عزیزی یادآور شد: همچنین متقاضیان حتماً باید بعد از اتمام مراحل ثبتنام، نسبت به دریافت دو نسخه پرینت از صفحه پیشنمایش اطلاعات وارد شده اقدام کرده و در زمان تحویل مدارک و زونکن اطلاعات به دبیرخانه استانی مستقر در اتاق بازرگانی خراسان رضوی، این دو نسخه را با مهر و امضاء مدیرعامل شرکت ارائه کنند.
سرپرست مرکز خدمات بازرگانی اتاق مشهد خاطر نشان کرد: با توجه به مصوبات کمیته موضوع ماده «۲» چهاردهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی و همچنین بسته سیاستی نحوه رفع تعهد ارزی صادرکنندگان سال ۱۳۹۸ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تصمیم کارگروه انتخاب صادرکنندگان نمونه کشوری، متقاضیان صرفاً در صورت رفع تعهدات ارزی خود، امکان شرکت و انتخاب در فرآیند صادرکننده نمونه کشوری را خواهند داشت.
وی در خصوص سیستم سنجش امتیازات صادرکنندگان برگزیده نیز توضیح داد: زمانی که متقاضیان در سامانه ثبت نام می کنند، اطلاعات برای اتاق بازرگانی ایران ارسال می شود. ۵۵۰ امتیاز را اتاق بازرگانی ایران با همکاری سازمان توسعه تجارت بررسی و اعلام می کند. ۴۵۰ امتیاز دیگر نیز مربوط به مستنداتی است که به اتاق بازرگانی استان ها ارائه می شود. این مستندات شامل توسعه بازارهای هدف، شرکت در نمایشگاه های بین المللی، تاییدیه های بین المللی و … می باشد.
عزیزی با اشاره به اینکه حداقل میزان صادرات ۱۰۰ هزار دلار است، بیان کرد: مبحث دیگری به نام صادرکننده ملی در اتاق بازرگانی مطرح است و اگر صادرکننده ای در سال جاری در این فرآیند و رقابت شرکت کند، حتما باید ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش صادرات داشته باشد تا بتواند انتخاب شود.
عزیزی یادآور شد: در سال های گذشته سهمیه ای برای بخش تعاون در نظر گرفته می شد اما در سال جاری کارگروه اتاق بازرگانی ایران به این نتیجه رسیده اند که بخش تعاون مانند سایر بخش ها دارای کارت بازرگانی است، لذا این سهمیه را حذف کرده است.
*ضرورت تعریف مشوق های ویژه برای صادرکنندگان نمونه
در بخش دیگری از این نشست، سيد هادي نبي زاده، عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی در سخنانی اظهار کرد: سال گذشته از صادرکنندگان درخواست کردیم تا نسبت به تکمیل فرم صادرکننده نمونه اقدام کنند که تعداد ثبت نام کنندگان به ۸۲ شرکت رسید. اکثر آن ها صادرکنندگان خوشنام بودند و سوابق آن ها حاکی از آن بود که پیمان های ارزی شان را به انجام رسانده بودند.
وی خاطرنشان کرد: اتحادیه صادرکنندگان به دلیل تجارب بسیار می توانند در فرآیند انتخاب صادرکننده نمونه موثر واقع شود و در راستای اطلاع رسانی هرچه بهتر در کنار اتاق بازرگانی خواهد بود.
وی خواستار تعریف ظرفیت ها و مشوق های ویژه برای صادرکنندگان با هدف افزایش انگیزه آن ها شد.
*پیشنهاد تقدیر از صادرکنندگان جوان
در ادامه، سحر رضا زاده، کارشناس نماینده سازمان صنعت، معادن و تجارت خراسان رضوی عنوان کرد: سازمان توسعه تجارت از سال گذشته فرآیند انتخاب صادرکنندگان نمونه را سهولت بخشید و به همین منظور، بررسی های اولیه را در کارنامه صادراتی به انجام رساند تا دیگر نیازی به دریافت اطلاعات از گمرک نباشد و در سال جاری نیز این مهم را مجددا پیاده سازی خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: در سال گذشته ۷۸ پرونده در فرآیند انتخاب صادرکننده نمونه داشتیم البته کمتر از ۹۰ صادرکننده ثبت نام کرده بودند که از این میان ۳۶ صادرکننده نمونه انتخاب شد.
وی پیشنهاد کرد: به منظور ارتقای انگیزه صادرکنندگان جوانی که تازه به این عرصه گام گذاشته اند، می توان در بخش شایسته تقدیر، ظرفیتی را نیز برای این موضوع در نظر بگیریم.
امیر مهدی مرادی، دبیر اجرایی انجمن مدیران صنایع خراسان نیز در این جلسه گفت: با توجه به اینکه در پرونده ها روند ۳ ساله صادرات مورد بررسی قرار می گیرد، گزینه ای می توان مطرح کرد که اگر شرکتی رشد متفاوتی داشته باشد، امتیازی برای آن در نظر گرفته شود. در واقع ممکن است که این شرکت نتواند با سایر شرکت ها رقابت کند اما شاید بتوان روند رو به رشد شرکت ها را نیز به عنوان امتیازی برای آنان لحاظ کرد.
Wednesday, 9 October , 2024